Menu

Honlapdoktor

honlapkészítés és webmarketing megoldások

Tartalom készítés

Tartalom készítés mindenek felett?

A folyamatosan változó online térben mára a tartalom készítés lett, a honlapok alapja. Ezzel számos más optimalizálási “varázslatot” háttérbe szorítva, és nagyon sok cégvezetőnek komoly fejfájást okozva.

A legnagyobb keresőóriás egyik fő irányelve mára az lett, hogy egy honlap akkor jól indexelhető adott keresőkifejezésekre, kulcsszavakra, ha és amennyiben megfelelő és releváns tartalommal rendelkezik. 

Ez az állítás igaz is, meg nem is. Annyi bizonyos, ha nem fejlesztjük megfelelő módon és ütemben honlapunk tartalmát, az előbb utóbb a találati listán szépen lassan lefelé fog csúszni. Két okból. Az egyik, mert nincs tartalommarketingje, nincsenek új tartalmai, másrészt mert a konkurencia ezen területen fejlesztéseket hajtott végre.

De akkor kell-e, szükséges-e a tartalom fejlesztés, tartalomkészítés?

A válasz egyértelműen – igen!

Természetesen a tartalom fejlesztés, tartalom készítés nem kötelező, és sok esetben nem is indokolt. Minden KKV vezetőjének, vezetőinek el kell dönteni, hogy saját médiájuk, azaz honlapjuk tartalma mennyire optimális, mennyire szolgálja jelenleg azt a feladatot, hogy vevőket szerez. A látogatók a tartalom alapján megbíznak a vállalkozásban és felveszik vele a kapcsolatot. Ha ez jelenleg jól működik, nem feltétlenül kell megnyomni a pánik gombot és a tartalom készítés, ráadásul a megfelelő webtartalom készítés útvesztőibe elveszni.

Ám hosszú távon a tartalom készítés elengedhetetlen. Erre a feladatra megfelelően felkészült szakembereket kell megbízni. A tartalom készítésnek vannak szabályai és módszerei, amik nagyon is jól működnek, hasznosak és hosszú távon képesek honlapunkon keresztül bevétel generálására.

Miből áll a tartalom készítés a tartalom marketing, milyen a jó szöveg?

A jó web szöveg rövid, és informatív, ám a keresőóriás szabályai szerint van minimál hossza, megfelelően tagolt, releváns a honlap tartalmának egészére.

Tartalom készítés

40%

Látogatókra gyakorolt hatás

Mennyiségi és minőségi tartalom

Tartalom marketing

A marketingszöveg, a megfelelő tartalom marketing biztosítja, honlapja olvasottságát. A megfelelő tartalom marketing figyelemfelkeltő, amit első sorban a címben a címsorokban lehet elérni. Probléma felvető, amelyre  megoldást, vagy megoldásokat ígér, amiket megalapozott érvekkel támaszt alá.
Majd pedig szemlélteti z adott termék vagy szolgáltatás hasznát, értékét, és lehetőséget biztosít az azonnali vásárlásra, vagy kapcsolatfelvételre.

60%

Látogatókra gyakorolt hatás

Ajánlatkérésre, vásárlásra ható erő

Szeretne tartalmat készíttetni

Vegye fel a kapcsolatot a Honlapdoktor Projekt ügyfél-szolgálatával, és hamarosan munkatársunk a segítségére lesz.

Mennyibe kerül a megfelelő tartalom készítés és megtérül-e valaha?

A valóban jó tartalom készítés ma már a honlap készítés költségeinek jelentős részarányát teszi ki. Amennyiben pedig megfelelő szakemberek írják meg honlapja tartalmát vagy szerkesztik át sz Ön által elkészített nyers szöveget, minden esetben megtérül. A megtérülés oka pedig az, hogy a megfelelően megírt címsorok, a tartalom marketing szabályainak megfelelő szövegek valójában vásárlásra, érdeklődésre, interakcióra ösztönöznek. A tartalom generál a látogatóból érdeklődőt, az érdeklődőből vevőt.